Tuesday, September 27, 2011

Hukum Hudud : Bila Mahathir Sudah Bersunat

Sesuatu hukum Islam tak wajib ke atas mereka yang belum akhil baligh. Orang perempuan yang paling awal balighnya tetapi ke datangan haid yang pertama lagi jelas akan akhil Baligh nya.

Lelaki pulak di katakan bila berumur 15 tahun. Tetapi di kampung dulu budak-budak yang dah bersunat Pelir nya sahja di beri orang tua duduk di saf depan bersama mereka. Budak tak bersunat di halau ke belakang walaupon datang awal ke Masjid.

Bila sudah potong Pelir maka masa itu terasa dewasa. Paling seronok bila orang tua bagi izin sembelih ayam. Kata mereka kalau tak bersunat tak boleh sembelih ayam.

Dosa dan pahala akan di kira kepada kepala tuan nya yang sudah akhil baligh. Segala hukum dan aturan agama menjadi wajid kepada mereka yang Akhil Baligh.

Bersunat atau potong pelir ialah tanda akhil baligh dan wajid lah segala hukum dan aturan ke atasa nya.

Dulu semasa dia Mahathir jadi Perdana Menteri dia tak bersunat atau potong Pelir sebab itu hukum hudud dia tolak. Dia tulis surat ugutan kepada kepada kerajaaan Kelantan.

Hukum Hudud bukan nya hukum ciptaan PAS. Hukum Hudud ialah hukum yang termaktud di dalam Al-quran yang di perintahkan oleh Tuhan.

Kitab panduan hidup umat Islam supaya tak tersesat di dunia dan akan selamat di Akhirat. Menolak hukum hudud bermakna menolak Al-quran dan menolak Allah swt.

Hendak hidup di muka bumi tuhan, hendak makan segala ciptaan tuhan, hendak hirup udara milik tuhan tetapi hukum yang tuhan bagi di tolak ketepi.

Melihat runtuh nya akhlak anak muda melayu beragama Islam. Berzina di merata tempat, dalam kereta, kebun bunga, di hotel, di rumah, atau pun asal line clear mesti nak Berzina sahaja. Maka erfikir lah kita bagaimana nak menghalang pekara ini?

Anak- anak yang di buang, anak-anak hasil zina yang di campak ke tong sampah, ke longkang, di makan anjing dan di di temui di tepi jalan. Seolah-olah tiada penghujung nya.

Apakah jalan penyelesaian kepada masalah ini. Apakah mengikut rentak UMNO Seperti Ali Rustam dan Sharizat yang buat sekolah orang mengandung di Melaka itu? jalan penyelesaian nya.

Apakah generasi ini yang akan kita bina untuk membina negara kita di masa depan? Generasi yang ramai berzina?

Tuhan itu maha mengetahui segala yang ghaib dan tersembunyi. Tiada Upaya akal manusia memikirkan nya.

Di kala pemimpin UMNO yang kunun nya Islam terlalu sibuk dengan Vedio seks. Bila tak mampu lawan hujah maka di cari perkakas Fitnah untuk menjatuhkan lawan. Di gunakan Vedio seks dan sebagai nya. Maka kita lihat hari ini lagi runtuh generasi muda Islam kerana UMNO.

54 tahun memerintah menolak hukum Allah. Tidak pernah terlintas di bibir pemimpin UMNO untuk melaksanakan hukum Allah di muka bumi ini.

Ustaz, Tahafiz, ulama, mufti UMNO lebih lunak berbicara untuk membodek pemimpin UMNO sahaja. Di bacakan ayat-ayat bodek.

Pemimpin UMNO menyuruh Al-quran mengikut mereka dan bukan nya mereka mengikut Al-Quran.

Pasti semua pemimpin UMNO masih belum bersunat. Tak kerat pelir.

Tengok sekarang Mahathir sudah mengerat pelir lalu beliau mencabar kerajaan Kelantan Melaksanakan hudud. Nampak macam dia mencabar tuhan. Sebab MB PAS hanya nak melaksanakan Hukum Allah sahaja. Mahathir kata dia Islam. Mengapa cabar mencabar pulak.

Patut di beri peluang kerajaan PAS Kelantan melaksankan nya dan kita tunggu dan lihat hasil nya. Beri lah komen positif supaya ia dapat di laksanakan Kerana ia hukum untuk semua Umat Islam.

Sudah lah Islam terus ketinggalan, pakai kereta pon orang kafir bikin, ubat pun orang kafir buat, segala tenologi hanya guna yang orang kafir buat sahja. Apakah hukum juga nak guna hukum yang orang kafir buat . Apakah org Islam ini sangat lemah hingga undang-undang sendiri pun tak mampu nak buat.

Apa pun Sekarang Mahathir sudah bersunat. Jangan langkah kulit kerang tun takut nanti bentan.

Najib Naik Bas & Orang Batu Kurau Naik Kereta Sapu

Buat pertama kalinya dalam siri menjelajah ke seluruh negara, Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak dan isteri Datin Seri Rosmah Mansor serta anggota rombongan dibawa menaiki bas menelusuri jalan raya di Perak menuju ke destinasi yang telah diatur dalam lawatan kerjanya itu.

"Dulu naik kereta kali ini kita naik bas jumpa rakyat, mesejnya nak rasa bagaimana tidak ada protokol antara pemimpin dan rakyat.

"Tak boleh pisah antara satu sama lain dan ini akan bawa pemimpin dekat dengan rakyat,” katanya pada acara pertama lawatannya iaitu jamuan Aidilfitri bersama Perdana Menteri di Taman Soon Choon di sini.

Lawatan itu melibatkan perjalanan dari Ipoh sehingga ke Sungai Siput sejauh kira-kira 50 km di mana Perdana Menteri mendekati serta bermesra dengan rakyat berbilang kaum termasuk kaum Orang Asli di Lasah, Sungai Siput...
Beliau merasai kesusahan rakyat yang menaiki BAS. Lihat lah bagaimana di Pudu Raya apabila kita menaiki BAS. Dengan bising ulat tiket, bersesak-sesak dan berebut-rebut dan kadang kala kita di tipu oleh Ulat tiket.

Begitu juga susar nya pelajar yang tinggal di ulu kampung seperti di Kg Teras Ijok atau di Selama Perak menaiki Bas untuk ke sekolah atau pun pulang dari Asrama. Mereka berebut-rebut menaiki Bas Red Omnibus untuk ke Selama selepas itu bila sampai Selama kena tunggu Ayah atau sedara mara datang ambil. Tiada Pengangkutan awam ke tempat mereka.

Bagus la Dato Najib mengambikl inisiatif ini untuk merasai perit Jerih kesusahan Rakyat. Di Pulau Pinang Lim Guan Eng bagi Bas percuma untuk kegunaan rakyat dari seberang untuk bekerja di Pulau Pinang.

Pakir kereta di seberang dan naik bas. Boleh jimat Tol dan minyak. Sebulan lebih kurang rm 300 dapat di jimatkan. Bagus lah juga bila Perdana Menteri UMNO juga berbuat begitu, menaiki bas untuk merasai perit Jerih rakyat.

Sewaktu lawatan ke Ipoh dia sudah naik bas. Molek lah kiranya Kapten Najimuddin Ilyas jemput perdana menteri untuk merasai naik kereta Brek Sapu pulak. Di batu Kurau kan banyak kereta Brek Sapu, boleh Datuk Seri Najib Merasai nya.

Isteri beliau Datin Rosmah pun boleh cuba sekali, tapi bila melalui kona-kona dekat kilang rotan tu dia turun dulu takut kereta senget ke tepi dan terbabas.

Pasti selepas itu orang Batu Kurau akan bertambah lagi undi UMNO, walaupon UMNO tak bawa pembangunan dan tolak Hukum Hudud. Boleh lah Kapten jemput Umi Halfida datang lagi Batu Kurau bagi Ceramah pasal kisah seks dan punggung Saipol...

Tengok lah betapa teruk dan sesak nya BAS yang DS Najib naik, selesa lagi Kereta Brek Sapu Orang Batu Kurau..tak gitu Kapten...