Monday, March 8, 2010

Sembelihan-Sembelihan korban Untuk Santapan Ultra Kiasu Selepas Pru 12..

Semalam adalah hari ulang tahun ke-2 PRU ke-12, dan kalau menyorot balik 2 tahun yang lepas hari ini 9 Mac semua orang dalam situasi terkejut.Selepas PRU-12 banyak sempang peranang berlaku dalam rumah politik di Malaysia. Parti yang menang sedikit tetapi mengejut menaruh harapan yang besar untuk terus menaluk anjung kuasa. Parti yang menang tapi tipis pula mencanang perubahan agar tidak terus di sepak oleh rakyat ke dalam tong taik.Tidak kira parti mana, tidak kira parti cap apa, cap bulan, cap keris ataupon cap mata sebelah semua nya seperti cicak telan kapur selepas keputusan pilihanraya umun ke-12 di umumkan.

Semua saluran TV memanggil penganalisis untuk menafsir mimpi tersebut. Ada penganalisis cap kangkung, ada penganalisis cap lembayung dan ada juga cap bodek. Boleh di katakan semua nya pakat bercakap mengenai masa depan dan senario politik negara. Siang malam, pagi petang, magrib subuh semua saluran mempunyai surah yang sama. Pada masa tu umpama negara ini di landa gorila.

Namun kini sudah dua tahun peristiwa tersebut berlalu. Sudah dua puluh empat bulan, sudah tujuh ratus tiga puluh hari sudah 17520 jam. Semua penganalisis barangkali sudah mendapat bayaran dari stesen TV tersebut. Manakala yang hadir mengalisis secara percuma barangkali teh dan kuih yang di makan ketika berdikusi sudah menjadi baja. Penganalisis ini barangkali kalau di tanya kembali soalan yang sama pada hari ini pasti jawapan pon sudah berlainan.

Namun rakyat tetap bertanya "Apa yang berubah setelah pru yang lepas"? Yang berubah Abdullah dapat TUN Janne dapat juga TUN. Mahathir dapat masuk Tv semula. Koh Soo Kun dapat jadi menteri walaupun kalah. Itu secara am nya. Tetapi secara khas nya ialah semua parti politik cap Melayu mengadaikan hak-hak orang Melayu untuk menagih undi bukan Melayu, inilah hakikat sebenar yang terjadi selepas PRU-12.

Tidak kira parti politik mana, parti cap keris, parti cap bulan, parti cap mata sebelah, pak janggut, atau pak keris, semua sanggup menjadi tisu jamban demi untuk menagih undi mereka. Demi sekelumit kuasa mereka sanggup mengadaikan hak-hak yang sudah termaktub dalam pelembagaan.

Malang apabila ada wakil Melayu yang menentang mereka akan di jadi kan sembelihan korban untuk di santap oleh puak ultra kiasu ini. Lihat sahaja apa yang terjadi kepada datuk dr. Hassan Ali, Tok Mat Ismail, Khalid Samad, Saudara Fairus, Dato Zaharin, Zul Nordin, mereka ini di korban kan oleh parti demi undi ultra Kiasu kepada parti mereka.

Parti Ultra Kiasu tidak pon korban untuk santapan kita, lihat Kok, kok yang menghina orang azan, lihat Ronie Lew, lihat ratu bogel, yang nyata dan terang tindakan mereka menghina bukan sahaja adab dan tatasusila orang Melayu tetapi agama Islam. Namun mereka di maaf kan...

Apakah ini perubahan yang di canangkan selepas pru-12? Apakah ini harapan baru untuk Malaysia? Sudah lah tawkey-tawkey ini mendapat lesen yang besar untuk membuka pusat-pusat maksiat. Pusat judi genting, kapal judi, segala macam kedai nombor ekor, disco , pub, karaoke, pusat urut, yang mana anak-anak Melayu lah yang menjadi pekerja nya. Lepas lulus lesen menteri kita meraung "anak-anak Melayu banyak terlibat dalam gejala sosial" Anak Melayu buang anak' ..macam lidah biawak.

Inilah nasib Melayu di bumi Melayu. Apabila orang Melayu tumpang berniaga, di tangkap, di saman, barang jualan di rampas. Lesen sukar nak lulus, segala macam karenah birokrasi lagi yang ada. Kalau tak percaya cuba bawak durian batu kurau pergi jual di jalan masjid india.

Selepas Pru-12, orang Melayu sudah mula mengemis di bumi sendiri, mungkin selepas Pru-13 umat Melayu akan menjadi pelarian pulak di negara sendiri, seperti mana umat islam di Palastein.