Tuesday, September 27, 2011

Hukum Hudud : Bila Mahathir Sudah Bersunat

Sesuatu hukum Islam tak wajib ke atas mereka yang belum akhil baligh. Orang perempuan yang paling awal balighnya tetapi ke datangan haid yang pertama lagi jelas akan akhil Baligh nya.

Lelaki pulak di katakan bila berumur 15 tahun. Tetapi di kampung dulu budak-budak yang dah bersunat Pelir nya sahja di beri orang tua duduk di saf depan bersama mereka. Budak tak bersunat di halau ke belakang walaupon datang awal ke Masjid.

Bila sudah potong Pelir maka masa itu terasa dewasa. Paling seronok bila orang tua bagi izin sembelih ayam. Kata mereka kalau tak bersunat tak boleh sembelih ayam.

Dosa dan pahala akan di kira kepada kepala tuan nya yang sudah akhil baligh. Segala hukum dan aturan agama menjadi wajid kepada mereka yang Akhil Baligh.

Bersunat atau potong pelir ialah tanda akhil baligh dan wajid lah segala hukum dan aturan ke atasa nya.

Dulu semasa dia Mahathir jadi Perdana Menteri dia tak bersunat atau potong Pelir sebab itu hukum hudud dia tolak. Dia tulis surat ugutan kepada kepada kerajaaan Kelantan.

Hukum Hudud bukan nya hukum ciptaan PAS. Hukum Hudud ialah hukum yang termaktud di dalam Al-quran yang di perintahkan oleh Tuhan.

Kitab panduan hidup umat Islam supaya tak tersesat di dunia dan akan selamat di Akhirat. Menolak hukum hudud bermakna menolak Al-quran dan menolak Allah swt.

Hendak hidup di muka bumi tuhan, hendak makan segala ciptaan tuhan, hendak hirup udara milik tuhan tetapi hukum yang tuhan bagi di tolak ketepi.

Melihat runtuh nya akhlak anak muda melayu beragama Islam. Berzina di merata tempat, dalam kereta, kebun bunga, di hotel, di rumah, atau pun asal line clear mesti nak Berzina sahaja. Maka erfikir lah kita bagaimana nak menghalang pekara ini?

Anak- anak yang di buang, anak-anak hasil zina yang di campak ke tong sampah, ke longkang, di makan anjing dan di di temui di tepi jalan. Seolah-olah tiada penghujung nya.

Apakah jalan penyelesaian kepada masalah ini. Apakah mengikut rentak UMNO Seperti Ali Rustam dan Sharizat yang buat sekolah orang mengandung di Melaka itu? jalan penyelesaian nya.

Apakah generasi ini yang akan kita bina untuk membina negara kita di masa depan? Generasi yang ramai berzina?

Tuhan itu maha mengetahui segala yang ghaib dan tersembunyi. Tiada Upaya akal manusia memikirkan nya.

Di kala pemimpin UMNO yang kunun nya Islam terlalu sibuk dengan Vedio seks. Bila tak mampu lawan hujah maka di cari perkakas Fitnah untuk menjatuhkan lawan. Di gunakan Vedio seks dan sebagai nya. Maka kita lihat hari ini lagi runtuh generasi muda Islam kerana UMNO.

54 tahun memerintah menolak hukum Allah. Tidak pernah terlintas di bibir pemimpin UMNO untuk melaksanakan hukum Allah di muka bumi ini.

Ustaz, Tahafiz, ulama, mufti UMNO lebih lunak berbicara untuk membodek pemimpin UMNO sahaja. Di bacakan ayat-ayat bodek.

Pemimpin UMNO menyuruh Al-quran mengikut mereka dan bukan nya mereka mengikut Al-Quran.

Pasti semua pemimpin UMNO masih belum bersunat. Tak kerat pelir.

Tengok sekarang Mahathir sudah mengerat pelir lalu beliau mencabar kerajaan Kelantan Melaksanakan hudud. Nampak macam dia mencabar tuhan. Sebab MB PAS hanya nak melaksanakan Hukum Allah sahaja. Mahathir kata dia Islam. Mengapa cabar mencabar pulak.

Patut di beri peluang kerajaan PAS Kelantan melaksankan nya dan kita tunggu dan lihat hasil nya. Beri lah komen positif supaya ia dapat di laksanakan Kerana ia hukum untuk semua Umat Islam.

Sudah lah Islam terus ketinggalan, pakai kereta pon orang kafir bikin, ubat pun orang kafir buat, segala tenologi hanya guna yang orang kafir buat sahja. Apakah hukum juga nak guna hukum yang orang kafir buat . Apakah org Islam ini sangat lemah hingga undang-undang sendiri pun tak mampu nak buat.

Apa pun Sekarang Mahathir sudah bersunat. Jangan langkah kulit kerang tun takut nanti bentan.

2 comments:

Anonymous said...

artikel yg layak masuk tong sampah!!

IBU PUSPITA said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI
Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI