Wednesday, September 28, 2011

Batu Kurau Sambut Merdeka: Macam Zaman Sebelum Merdeka

Kata prof Zainal anak Kling Tanah Melayu tidak di jajah. British hanya menaungi negara ini. Ia sama seperti Hong Kong yang di naungi oleh British dan akhirnya di serah kembali kepada Negara China.

Begitu juga Tun Mahathir yang kata negara ini tak di jajah tetapi Sultan yang panggil British untuk menerima nasihat bagaimana nak memerintah negari. Tetapi British bertindak melebihi kuasa. Sultan secara automatik di hina oleh Tun Mahathir dalam hal ini. Tiada siapa teringin nak buat report Polis ka.

Kata-kata Prof Zainal anak keling dan Madey mamak kutty ini secara sendiri nya telah menjatuhkan martabat Tunku Abdul Rahman sebagai Bapa Kemerdekaan negara. Nampak nya keturunan keling ini nak menafikan perjuangan orang Melayu dalam memerdeka kan tanah air mereka sendiri. Pasti suatu hari nanti puak keling ini akan kata mereka lah yang memerdekakan tanah Melayu dan memajukan tanah Melayu. Orang keturunan Melayu Malas. Lupakah anda bila Mamak Madey kata Melayu mudah lupa. Malah di dalam banyak ucapan nya dia menghina-dina org Melayu. Sekarang dalam UMNO penuh mamak balukang menjadi pemimpin.

Biar lah soal itu..

Di Batu Kurau juga di adakan sambutan hari Kemerdekaan. Perarakan di adakan . Adun Batu Kurau lah yang jadi ketua nya.

Namun perarakan yang di adakan di Batu Kurau ini di katakan Malaysia telah merdeka 54 tahun. Namun kalau di amati dan di bandingkan macam perarakan mula-mula negara Merdeka.Lihat lah barisan kedai kayu di belakang itu dan bandingkan dengan gambar perarakan merdeka pertama. Saling tak tumpah. Tiada perbezaan langsung.

Namun perarakan pada masa mula-mula merdeka rasa nya lebih maju, kerana pada masa itu mereka yang hadir masih boleh naik bas. Walaupon bersesak-sesak ia tetap bas. Berlainan di Batu Kurau kena naik kereta sapu.

1 comment:

IBU RISKA said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI
Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI